MENU

Publicaties

Fresco heeft een lange lijst met publicaties op haar naam staan, zowel in wetenschappelijke tijdschriften als in de populaire media. Ze schrijft een tweewekelijkse column in de NRC en wordt regelmatig gevraagd om deel te nemen aan nationale en internationale radio- en televisieprogramma’s.

Ze heeft dertien niet-wetenschappelijke boeken in het Nederlands uitgebracht, waaronder vier romans.
In oktober 2012 verscheen haar boek Hamburgers in het Paradijs, voedsel in tijden van schaarste en overvloed. Het boek verscheen eveneens in het Engels bij Princeton University Press en in het Frans bij Julliard Laffont. In 2013 heeft ze gewerkt aan een zesdelige documentaire Fresco’s Paradijs voor Omroep Human, die vanaf 13 oktober 2013 wekelijks op Nederland 2 werd uitgezonden.

In 2014 verscheen Kruisbestuiving, over kunst, wetenschap en het leven. In 2015 kwam een nieuwe uitgave uit van De tuin van de sultan van Rome.

Tevens is zij lid van PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich onder andere inzet voor de vrijheid van meningsuiting en voor schrijvers die om hun meningen worden onderdrukt. Ze is lid van de Vereniging voor Letterkundigen. Fresco is ook een enthousiast liefhebber van de kunsten.