Korte biografie

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco is per 1 juli 2014 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR en tot hoogleraar van Wageningen Universiteit.

Na een lange, internationale carrière bij de Verenigde Naties en Wageningen Universiteit werd prof. dr. ir. Louise O. Fresco in juni 2006 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Zij is lid van de KNAW en van vier buitenlandse Academies. In 2013 werd zij uitgenodigd als distinguished Visiting Scholar door Academy of Science of South Africa (ASSAF) in Pretoria (Z.A)

Louise O. Fresco is bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest, niet-uitvoerend bestuurder van Unilever, lid van de Praemium Erasmianum Foundation, lid van de redactieraad van De Gids.

Ze heeft negen niet-wetenschappelijke boeken in het Nederlands uitgebracht, waaronder drie romans en ze schrijft een tweewekelijkse column in de NRC.


In 2013 werd de 6-delige documentaire Fresco's Paradijs op TV uitgezonden. De documentaire reeks is gebaseerd op haar boek Hamburgers in het Paradijs. Voedsel in tijden van Schaarste en Overvloed, dat in 2012 verscheen.

In 2013 publiceerde Louise O. Fresco het spraakmakende artikel in Science Magazine The GMO Stalemate in Europe

In 2009 gaf zij op uitnodiging van TED een TED talk in Palm Springs, V.S.

 

Klik hier voor een volledig overzicht van huidige, voormalige en relevante posities van Louise O. Fresco

 

 

Externe links

Fresco's Paradijs, HUMAN, regie Marjoleine Boonstra, 2013
The GMO Stalemate in Europe, Editiorial Science Magazine, 2013
Louise O. Fresco on feeding the whole world, TED USA, 2009

Foto

 

U kunt onderstaande foto rechtenvrij gebruiken maar u dient altijd de naam van de fotograaf Jeroen Oerlemans in uw productie te vermelden en eventuele gebruiksbeperkingen te respecteren.

 

Klik op afbeelding voor vergroting